Amsterdam – 11 juli 2022 – Prestige Residence Group heeft per 7 juli jl. Houseview verworven. Prestige Residence Group is onderdeel van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP). Houseview is een gespecialiseerde onderneming in vastgoedmedia. De onderneming is opgericht in 2009 en verzorgt voor makelaars de gehele vastgoedpresentatie. Van fotografie, plattegronden, 3D-scanning en drones tot aan de plaatsing op Funda.

Sinds 2009 heeft Houseview voor circa 30.000 vastgoed objecten de presentatie verzorgd. Door het leveren van hoge kwaliteit en het overtreffen van  verwachtingen heeft Project House langdurige relaties met opdrachtgevers opgebouwd.

Houseview beschikt over veel expertise, zoals hoogwaardige foto- en videografie, portretfotografie, drone werkzaamheden, 3D-scanning en verkoopstyling. Door goede samenwerkingen met bouwtechnische bureaus heeft Houseview eveneens ervaring in plattegronden, NEN-metingen en energielabels.

Start van de Buy and Build strategie door
Prestige Residence Group.

Prestige Residence Group Is momenteel druk in gesprek met meerder marktpartijen, welke zich middels een participatie door Prestige Residence Group aansluiten. Hierbij waarborgt Prestige Residence Group de dienstverlening aan haar klanten en kunnen de deelnemingen gezamenlijk investeren in de nieuwste technologien. Ook heeft de ingezette Buy and Build strategie tot doel het producten pallet van de groep aan haar klanten op een kwalitiatief hoogwaardige wijze uit te breiden.

Houseview biedt sterke strategische voordelen. De onderneming is complementair aan Woning Media Nederland B.V. omdat de onderneming zich richt op een ander deel van Nederland. Het aansluiten van Houseview bij Woning Media Nederland biedt drie strategische voordelen voor beide ondernemingen. Er wordt ten eerste een groter marktaandeel in Nederland gerealiseerd, met meer financiële ruimte om de verkoopactiviteiten sterk uit te breiden. Daarnaast zorgt de overname voor een solide groei van beide ondernemingen. Tenslotte zijn de ondernemingen in staat om gezamenlijk nieuwe afzetmarkten te betreden.

Over Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP)

NMP is een gevestigde private equity partij, gelegen aan het Amsterdamse Bos. NMP hanteert de Smart Equity strategie. De acquisitie focus op ondernemingen ligt in snelgroeiende en non-cyclische sectoren. De acquisities worden zonder tussenkomst van een bank gefinancierd, waardoor ondernemingen meer ruimte krijgen voor het investeren in groei en innovatie. NMP voert een proactief management met behulp van slimme datasystemen. Veel ondernemers besluiten hun onderneming met behulp van NMP verder uit te bouwen door de commerciële, pragmatische en menselijke invalshoeken van waaruit NMP werkt. Diverse co-investeerders, strategische investeerders en family offices hebben zich verbonden aan NMP, waardoor NMP niet alleen kapitaal maar ook kennis inbrengt ten bate van haar portfolio-ondernemingen.