Pielkenrood

Pielkenrood is wereldwijd actief in de olie- en gassector, afvalwaterzuivering en drinkwaterzuivering. Deze MKB-onderneming heeft een rijke historie en vindt zijn oorsprong in 1895 toen Jacob Pielkenrood de stalen oliedrum uitvond. In de jaren zestig ontwierp de kleinzoon van Jacob, ook Jacob geheten, samen met Shell ingenieurs, de eerste moderne olie/water scheider, de CPI. Dit type scheider, alhoewel in verbeterde vorm, is nog steeds de wereldstandaard voor het verwijderen van water uit olie.

De onderneming is voorloper op het gebied van cleantech oplossingen en beschikt over een groot en internationaal klantenbestand. Het bedrijf is ingericht om te groeien. Het Pielkenrood concern zal het door Nederlandse MKB Participatiemaatschappij BV verstrekte kapitaal gebruiken om te investeren in de onderneming en zodoende deze groei te realiseren.

Exit | Buy Back

Op 26 september 2018 heeft Nederlandse MKB Participatiemaatschappij na de afronding van een succesvolle groeistrategie de aandelen aan de familie Pielkenrood verkocht. Hierdoor is de familie vanaf september 2018 wederom 100% eigenaar van hun onderneming. Samen met Nederlandse MKB Participatiemaatschappij heeft het management binnen 2 jaar een mijlpaal geslagen door de twee ondernemingen ”Marant en Pielkenrood” samen te voegen, waardoor synergie voordelen en kosten efficiency optraden. De omzet is de afgelopen jaren sterk toegenomen en beide ondernemingen vertegenwoordigen de Nederlandse Clean Tech markt wereldwijd onder de naam Dutch Clean Tech Holding.

Participatie Pielkenrood industries B.V.
Sector
Participatiedatum 01/05/2017
Website https://www.pielkenrood.net/
Participatiestrategie Groeikapitaal
Fonds Nederlandse MKB Participatiemaatschappij BV