Marant

Marant is gespecialiseerd in fabricage van kunststof tanks, apparaten en leidingwerk voor industriële toepassingen. Marant staat al 40 jaar bekend om slimme technische oplossingen van hoge kwaliteit. Het bedrijf fabriceert polyester tanks, apparaten, leidingsystemen, deksels, vormstukken en allerlei andere producten van glasvezelversterkte kunststof. Daarnaast verwerkt Marant thermoplasten, zoals PVC, HDPE en Polypropyleen. Hiervan worden bijvoorbeeld doseerkasten, leidingwerk en industriële apparaten gemaakt.

De onderneming loopt voorop bij het toepassen van geleide kunststoffen. Als erkend specialist zal Marant de komende jaren nieuwe producten aan het assortiment toevoegen. Er kan worden gedacht aan investeringen in de productiemethode door bijvoorbeeld gebruik te maken van 3D-printtechnologie, vacuüminjectie of nanovezels en zodoende groei te realiseren.

Exit | Buy Back

Op 26 september 2018 heeft Nederlandse MKB Participatiemaatschappij na de afronding van een succesvolle groeistrategie de aandelen aan de familie Pielkenrood verkocht. Hierdoor is de familie vanaf september 2018 wederom 100% eigenaar van hun onderneming. Samen met Nederlandse MKB Participatiemaatschappij heeft het management binnen 2 jaar een mijlpaal geslagen door de twee ondernemingen ”Marant en Pielkenrood” samen te voegen, waardoor synergie voordelen en kosten efficiency optraden. De omzet is de afgelopen jaren sterk toegenomen en beide ondernemingen vertegenwoordigen de Nederlandse Clean Tech markt wereldwijd onder de naam Dutch Clean Tech Holding.

Participatie Marant
Sector
Participatiedatum 01/05/2017
Website https://www.marantkunststoffen.nl/
Participatiestrategie Groeikapitaal
Fonds Nederlandse MKB Participatiemaatschappij BV