Senior Investment Manager Hendrik Stegenga en Investment director Menno Hulst delen hun inzichten over de cruciale factoren die nodig zijn voor een succesvolle bedrijfsovername. Volgens Stegenga zijn er twee essentiële voorwaarden: het bedrijf moet financieel robuust zijn en beschikken over een competent en betrouwbaar managementteam. Tijdens het acquisitieproces analyseert zijn team grondig de financiële gezondheid en de bedrijfsstrategieën, en beoordelen ze of er een sterke onderlinge chemie en visie is tussen het management van het over te nemen bedrijf en NLMP. Stegenga benadrukt het belang van een ‘fit’ tussen de mensen aan beide zijden van de deal, wat cruciaal is voor het aanpakken van toekomstige uitdagingen en het realiseren van groei. Hij erkent dat de toekomst niet volledig voorspelbaar is, maar vertrouwen en samenwerking vormen de sleutel tot succes.

Lees hieronder het volledige interview.