‘Zodra wij instappen, krijgt de ondernemer meteen de ruimte om verder te groeien’

Leon Breed (Managing Partner) en Menno Hulst (Investment Director) van de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP) mochten een breed interview in de Brookz 500 geven. In het interview lichten zij hun investeringsstrategie toe en leggen zij uit, waarom NMP ervoor kiest om transacties zonder externe bankfinanciering te financieren.

Brookz 500 interview

NMP is een participatiemaatschappij opgericht in 2016. De Amsterdamse investeerder heeft een sectorfocus op bedrijven in de IT, e-commerce, digital marketing en groothandel (zowel food als non-food). De totale ondernemingswaarde moet zich tussen de één en vijftien miljoen euro bevinden en het criterium voor wat betreft de EBITDA van het MKB-bedrijf ligt tussen de 750.000 en maximaal drie miljoen euro. Daarnaast moet de onderneming een bestaansrecht van minimaal vijf jaar hebben. Het doel van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij is gericht op het realiseren van een sterke groei van haar deelnemingen, door operationele en strategische waarde te creëren. Maar bovenal bouwt de investeerder aan groepen van eenzelfde bedrijven in een sector. ‘Wij richten ons op bedrijven waarbij wij een rol spelen in het opvolgingsvraagstuk’, aldus investment director Menno Hulst. ‘Het gaat om bedrijven in groeisectoren en om acquisities die onze deelnemingen versterken. In bijvoorbeeld e-commerce beschikken wij over een enorm netwerk. Zodra wij in een bedrijf stappen, staat onze infrastructuur al klaar en krijgt de ondernemer meteen de ruimte om verder te groeien.’

MKB Participatie fonds
V.l.n.r. Leon Breed (Managing Partner), Menno Hulst (Investment Director)

Het volledige interview in de Brookz 500 kunt u onderstaand lezen en/of downloaden:.