Amsterdam – 27 juli 2022 – E-com2 Group heeft op 21 juli jongstleden Ak For Pets en De Huisdiersuper verworven, middels haar ingezette Buy and Build Strategie. E-com2 Group is onderdeel van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP). Door de overname van beide ondernemingen blijft de chemie tussen beide ondernemingen gehandhaafd. aangezien Ak For Pets een belangrijke leverancier is voor De Huisdiersuper. E-com2 Group zal samen met de verkopers de aankomende jaren verder de online strategie versterken.

Closing AK for Pets

A.K. For Pets

A.K. for Pets is dé spil in de dierenbenodigdheden branche. Met meer dan drie decennia aan ervaring in de import en export van hoogwaardige huisdierbenodigdheden, staat het bedrijf voor kwaliteit, vernieuwing en continuïteit. A.K. for Pets levert een breed assortiment in dierenbenodigdheden en aanvullende diensten aan zowel toeleveranciers als de detailhandel, wereldwijd.

A.K. for Pets kijkt samen met haar klanten naar welk soort producten het beste passen binnen hun assortiment en hoe deze het beste ontwikkeld kunnen worden. Deze visie heeft erin geresulteerd dat A.K. for Pets is uitgegroeid tot een gevestigde speler op het gebied van dierenbenodigdheden.

De Huisdiersuper

De Huisdiersuper.nl is ontstaan uit een grote voorliefde voor dieren en is vandaag de dag uitgegroeid tot één van de grootste online dierenwinkels in Nederland en België. Al ruim 10 jaar biedt de onderneming een zo breed mogelijk assortiment voor haar klanten op het gebied van honden, katten, knaagdieren, konijnen, papegaaien en pluimvee.

De Huisdiersuper is begonnen als kleine onderneming en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen e-commerce bedrijf met grote ambities. De Huisdiersuper is actief op zowel de Nederlandse als de Belgische markt.

Inzetten op organische en strategische groei met E-com2 Group

E-com2 Group bestaat uit verschillende groothandels en webshops die complementair zijn aan elkaar. Doordat de ondernemingen binnen E-com2 Group samenwerken, ontstaan er meerdere synergievoordelen. Door het optimaal benutten van deze voordelen en de inzet van kennis, realiseert E-com2 Group groei.

Door de samenwerking met het gespecialiseerde management van E-com2 Group kunnen verkopers in samenwerking met E-com2 Group de aankomende jaren de online activiteiten sterk uitbreiden. E-com2 Group verwacht dat door de aanlsuiting van beide ondernemingen, deze verder kunnen ontplooien en zij hun marktpositie nog verder kunnen versterken. Hierbij kan gedacht worden aan het aanboren van nieuwe afzetkanalen, het verder ontwikkelen van het eigen merk, de samenwerkingsverbanden met Chinese leveranciers verder versterken, het productaanbod uitbreiden, meer gebruikmaken van derden platformen (zoals Bol.com, Amazon, etc.) en het verder verbeteren van de internationale positionering van de onderneming.

Over Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP)

NMP is een gevestigde private equity partij, gelegen aan het Amsterdamse Bos. NMP hanteert de Smart Equity strategie. De acquisitie focus op ondernemingen ligt in snelgroeiende en non-cyclische sectoren. De acquisities worden zonder tussenkomst van een bank gefinancierd, waardoor ondernemingen meer ruimte krijgen voor het investeren in groei en innovatie. NMP voert een proactief management met behulp van slimme datasystemen. Veel ondernemers besluiten hun onderneming met behulp van NMP verder uit te bouwen door de commerciële, pragmatische en menselijke invalshoeken van waaruit NMP werkt. Diverse co-investeerders, strategische investeerders en family offices hebben zich verbonden aan NMP, waardoor NMP niet alleen kapitaal maar ook kennis inbrengt ten bate van haar portfolio-ondernemingen.