NMP, verkoper en een strategische co-investor zullen Mesa de aankomende jaren naar het volgende niveau begeleiden.

Amsterdam – 3 december 2019 – Nederlandse MKB Participatiemaatschappij (NMP) heeft per november 2019 een substantieel meerderheidsbelang verworven in Mesa Products International B.V.  Ook een aan NMP gelieerde strategische co-investor heeft een minderheidsbelang verworven. De huidige directeur, Eric Uyttenboogaard, behoudt eveneens een minderheidsbelang en blijft als bestuurder betrokken bij Mesa.

Update: Op 4 december jl. schonk ook het Financieel Dagblad uitgebreid aandacht aan de Mesa-transactie waarin NMP een meerderheidsbelang het verworven. In dit artikel wordt tevens aandacht geschonken aan de Buy-and-build strategie die NMP samen met haar investeerders en het Mesa-management de aankomende jaren zal uitvoeren.

Klik hier om het volledige artikel in het Financieel Dagblad te lezen. 

Mesa Products International B.V. (www.mesa-products.com)  is een bekend internationaal handelshuis, dat een grote diversiteit aan consumentenartikelen op huishoudelijk gebied op de markt brengt. Mesa is al ruim 30 jaar actief in de import en export van de meest innovatieve consumentenartikelen. Sinds 2010 staat de firma onder leiding van Eric Uyttenboogaard, waarmee een sterke uitbreiding van het assortiment en een professionaliseringsslag heeft plaatsgevonden.

Strategische samenwerking met ervaren partners

De laatste jaren heeft Mesa een sterke groei laten zien met 2019 als uitschieter. Ook voor 2020 staan alweer diverse grote orders ingepland. Door de sterke groei had Eric behoefte aan een bekwame partner met wie hij Mesa verder naar het volgende niveau kan begeleiden.

NMP heeft voor de transactie een strategische co-investor uit haar netwerk geselecteerd met ruime ervaring in de groothandel. ‘’De afgelopen jaren is Mesa sterk gegroeid en was Eric op zoek naar een pragmatische partner die hem op strategisch niveau kan ondersteunen. Wij begrijpen de business van Eric en wisten direct een strategische co-investor bij de transactie te betrekken. De klik tussen NMP, Eric en de overige teamleden van Mesa was al bij de eerste kennismaking direct merkbaar, waarna de transactie binnen 3 maanden daadkrachtig is afgerond’’, aldus Leon Breed algemeen directeur van NMP.

Onder de naam International Home Shopping Group en met Eric Uyttenboogaard aan het roer zal NMP samen met Eric, de groep handelsondernemingen in consumentenartikelen verder uitbreiden. NMP en Eric hebben voor de aankomende jaren een groeistrategie voorbereid, waar de know-how van NMP op het gebied van een Buy and build-strategie een belangrijke factor speelt.

‘’Ik kijk er naar uit de onderneming samen met mijn nieuwe partners, de komende jaren een boost te geven en Mesa naar een volgend level te tillen,’’ vertelt Eric Uyttenboogaard, algemeen directeur Mesa Products International. ‘’In 2020 gaan we de uitgewerkte groeistrategie omzetten in beleid, waarbij onze missie zal zijn een marktspeler van betekenis te zijn, in de groeiende markt van Homeshopping in de breedste zin des woords en vandaar uit een gezonde spin off te creëren naar de klassieke retailmarkt, binnen en buiten de Benelux.’’

Vierde miljoenen transactie van NMP binnen 12 maanden, zonder externe financiering

Mesa is de vierde miljoenen transactie binnen 12 maanden, die NMP zonder externe financiering realiseert. Door de behouden financieringsstrategie en de samenwerking met diverse co-investors, kiest NMP bewust voor een lage aflossingsdruk op de ondernemingen die zij verwerft. Hierdoor kunnen de middelen van de onderneming volledig worden ingezet om een strategische groei te realiseren. Uiteraard werkt NMP met haar financieringspartners succesvol samen op het gebied van werkkapitaalfinanciering.

Over Nederlandse MKB Participatiemaatschappij

NMP is een in Amsterdam gevestigde participatiemaatschappij en reeds actief in de IT-sector, marketing en communicatie-industrie, groothandel (food en non-food) en de online-industrie. De commerciële, pragmatische en menselijke invalshoeken vanuit NMP heeft veel ondernemers doen besluiten hun onderneming met behulp van NMP verder uit te bouwen. Diverse co-investors, strategische investeerders en family offices hebben zich verbonden aan NMP, waardoor NMP niet alleen kapitaal maar ook kennis inbrengt ten bate van haar portfolio-ondernemingen.

NMP Mesa