MKB Participatiemaatschappij

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verkrijgt meerderheidsbelang in Bel Impex B.V.

Amsterdam – 18 juni 2019 – Nederlandse MKB  Participatiemaatschappij diversifieert haar portefeuille met een meerderheidsbelang in Bel Impex (anno 1992); een gevestigde groothandelaar in groente en fruit. Een groot gedeelte van het vers assortiment van de welbekende supermarkten in Nederland wordt al geruim 27 jaar geleverd vanuit Bel Impex.

De Nederlandse supermarkten hebben de laatste jaren het productaanbod verder afgestemd naar de nieuwe Nederlander, waarbij de exotische keuken een grote rol speelt. Bel Impex is een gecertificeerd importeur van uitheemse verse producten, met nadruk op producten voor de Zuid-Amerikaanse, Thaise, Chinese en Indische keuken. Bel Impex levert consequent kwalitatief hoogwaardige producten en waarborgt de kwaliteit over het gehele logistieke proces. Hierdoor heeft zij de laatste jaren een grote groei gerealiseerd, door te kunnen voldoen aan de behoefte van het uitbreidende aanbod van de supermarkten en zodoende deze aan haar weten te binden als betrouwbare leverancier van het vaste vers assortiment.

Een verse blik op de toekomst

Vanuit het moderne pand in Nootdorp met 1000M2 aan koelopslag, zal de huidige directeur Rene Rooseman, de dagelijkse leiding doorzetten. Dhr Rooseman behoudt zijn aandelenbelang en ziet een veelbelovende toekomst tegemoet. “Wij streven ernaar meer bekendheid te creëren voor specifieke producten door deze onder de aandacht te brengen bij een breder doelgroep. Met de sterke opkomst van het online winkelgedrag worden nieuwe marktkansen gecreëerd. De online aanwezigheid van Bel Impex is van belang en zal versneld gerealiseerd worden met de actieve aanpak en kennis van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij.” – Rene Rooseman, directeur Bel Impex.

Bel Impex heeft een schaalbaar verdienmodel, is flexibel en weerbaar waardoor een verdere groei kan worden ondersteund. Vanuit een maatschappelijk oogpunt is Bel Impex vooruitstrevend. Met een CO2 neutraal bedrijfspand, verantwoordelijke herkomst van producten en een actief sociaal beleid is Bel Impex een voorbeeld in zowel de binnenlandse als buitenlandse markt. Overtollige voorraden worden gedoneerd aan de voedselbank en een actief sociaal beleid wordt gevoerd in landen van product- herkomst zodat werknemers van toeleveranciers een verantwoorde werkomgeving hebben, een eerlijk loon ontvangen en een pensioen opbouwen. Hiermee is Bel Impex de eerste en enige initiatief nemer van het Social Compliance programma in Honduras.

Partner in resultaat

Bel Impex is een welkome aanvulling in de MKB portefeuille. Middels directe ondersteuning op commercieel vlak tezamen met de uitvoering van een Buy & Build strategie, verwachten wij de komende jaren meer internationale groothandels uit de foodsector binnen onze portefeuille te verwelkomen. Met een specialistisch kennisvoordeel vanuit het netwerk van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij is Bel Impex al gedurende het transactieproces gestroomlijnd. De overname waarborgt een versnelde en duurzame groei waarbij digitalisering, automatisering en markt uitbreiding centraal staan.

‘Bel Impex BV gaf gedurende het kennismakingsproces aan op zoek te zijn naar een kennispartner. vanuit het netwerk van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij konden wij een ervaren investeerder uit de voedingsmiddelenindustrie en een ervaren business developer als partner introduceren, om zodoende een kwalitatieve groei te faciliteren.” – J.A.N. Breed, algemeen directeur Nederlandse MKB Participatiemaatschappij.

Over Nederlandse MKB Participatiemaatschappij

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij participeert in gedegen MKB-ondernemingen middels een actieve benadering. De hands-on mentaliteit ondersteunt het succes van groeiende MKB-ondernemingen en de platte structuur van de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij zorgt voor een zeer flexibele aanpak. Hierdoor kan snel geschakeld worden waarmee effectief resultaten worden behaald. Het actieve beleid zorgt tevens voor een schaal- en synergievoordeel binnen een geheel portefeuille waar de onderliggende bedrijven van profiteren en een comparatief voordeel wordt behaald voor de hele groep.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij zet in op groei door kapitaal en kennis aan te bieden aan de MKB-ondernemingen middels een actieve benadering. Hierdoor krijgen de MKB-ondernemingen de kans sneller te groeien en een betere marktpositie te realiseren.

Met een specialistisch kennisvoordeel vanuit het investeerdersnetwerk van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij wordt Bel Impex verder gestroomlijnd. De overname waarborgt een versnelde en duurzame groei waarbij digitalisering, automatisering en markt uitbreiding centraal staan.

Ondersteuning van de MKB ondernemer

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij biedt naast financiering ook specialistische kennis op het gebied van controlling. Dit gaat in samenspraak met de ondernemer, waarbij de randvoorwaarden in een aandeelhoudersovereenkomst worden vastgelegd. Zo krijgt de ondernemer veel ruimte voor zijn bedrijfsvoering.

In samenwerking met de ondernemer wordt de organisatie dusdanig ingericht dat er maandelijks stuurinformatie naar zowel de ondernemer als de participatiemaatschappij gaat, waarbij wordt gekeken naar mogelijkheden om de omzet en resultaten te verbeteren. Dit kan onder andere door het uitvoeren van een Buy & Build strategie. Voor iedere participatie biedt Nederlandse MKB Participatiemaatschappij een investment-manager aan. Deze ondersteunt de ondernemer waar nodig en de ondernemer mag altijd terugvallen op de investment-manager. Dit creëert een synergie-effect. De ondernemer blijft ondernemen en de participatiemaatschappij ondersteunt waar nodig met kennis en financiële middelen.

 

MKB Participatie