Informal investors

Zoekt u een hoog rendement op uw eigen vermogen? Bent u een informal investor die graag zou willen investeren in andere bedrijven?

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij participeert in solvabele MKB ondernemingen die willen groeien en uitbreiden. Wij verstrekken krediet en groeikapitaal in de vorm van obligatieleningen aan de MKB-ondernemingen waarin wij participeren.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij focust op groei door het creëren van meerwaarde. Hiermee behalen we een aantrekkelijk rendement voor obligatiehouders. Als informal investor heeft u de mogelijkheid om bij Nederlandse MKB Participatiemaatschappij te investeren in MKB-ondernemingen en bij te dragen aan de versnelde groei van de deelnemende ondernemingen.

MKB-ondernemingen

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verschaft kapitaal aan de participerende MKB-ondernemingen door aandelen en obligaties uit te geven. Deze alternatieve financiering is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat banken steeds moeilijker leningen aan MKB-ondernemingen willen afgeven.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij investeert in organisaties die kredietwaardig zijn en een gedegen staat van dienst hebben. Wij werken niet met startups en bedrijven die geen, of een te lage, omzet hebben. Daarnaast doen wij geen investeringen in de sectoren horeca, bouw en landbouw en visserij.

Voor de volledige lijst met criteria voor participerende ondernemingen verwijzen we u naar ons participatiebeleid.

Participatiestrategie

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verwerft een deel van de MKB-ondernemingen door aandelen in het bedrijf aan te kopen. Aan deze deelnemingen kunnen verschillende participatiestrategieën ten gronde liggen zoals de Buy & Build strategie; wij laten het bedrijf groeien d.m.v. acquisities.

Voor een MKB-onderneming is de Buy & Build strategie van toegevoegde waarde omdat de onderneming hierdoor in staat is om versneld kapitaal te verwerven en overnames te doen.

Een van de meest voorkomende strategieën die Nederlandse MKB Participatiemaatschappij en haar fondsen toepast is het verstrekken van groeikapitaal. Met het eigen vermogen van informal investors wordt kapitaal besteed aan de groei van een deelneming. Dit culmineert in additionele waarde, waarmee de informal investor een aantrekkelijk rendement behaalt.

Informal investors informatie voor MKB’ers

Voor MKB’ers die op zoek zijn naar alternatieve financiering is een informal investor een uitstekende oplossing. De MKB’er zou hiermee zijn uitbreidingsplannen kunnen realiseren zoals het aantrekken van gekwalificeerd personeel, of het investeren in nieuwe, innovatieve machines.

Hoewel informal investors uitsluitend met eigen vermogen investeren, zijn de bedragen niet beperkt. Een gemiddelde investering van een informal investor bedraagt tussen de 50.000 en 250.000 euro.

Voor meer informatie voor en over informal investors kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 085 273 6177.

Ook kunt u een e-mail sturen naar info@mkbpartmij.nl, onze collega’s staan u graag te woord.

Investeringsbeleid

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij zoekt MKB-ondernemingen met de wil om te innoveren en groeien door goed opgeleid personeel aan te nemen en nieuwe technologieën toe te passen.

Als obligatiehouder bij MKB Participatiemaatschappij behaalt u een aantrekkelijk rendement door middel van investeringen in een gespreide portefeuille, waardoor uw vermogen defensief is gespreid.

Waar er naar investeerders gezocht wordt in het MKB, daar is de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar onze contactpagina.

Prospectus aanvraagformulier

prospectus-aandelen