Groeikapitaal

Wil een bedrijf groeien en/of veranderen? Dan heeft het dikwijls vreemd kapitaal nodig. De banken zijn tegenwoordig steeds minder happig op het verstrekken van bedrijfsleningen.

Vooral MKB-ondernemingen lopen tegen lastige blokkades op bij hun zoektocht naar groeikapitaal bedoeld voor groei, innovatie en nieuw, gekwalificeerd personeel. Daarom is de populariteit van alternatieve financiering voor het MKB de afgelopen jaren explosief gegroeid.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij is voor deze MKB-ondernemingen het alternatief. Het verstrekt groeikapitaal aan solvabele MKB-ondernemingen met uitbreidingsplannen.

Voor meer informatie over groeikapitaal kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 085 273 6177.

Noodzaak van groeikapitaal

MKB-ondernemingen hebben groeikapitaal nodig om hun uitbreidingsplannen te kunnen realiseren. Vandaag de dag stijgt de trend dat het aantal investeerders toeneemt dat leningen verstrekt aan bedrijven die groeikapitaal behoeven. Deze informal investors zoeken naar een hoger rendement met hun eigen vermogen.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij bemiddelt en faciliteert het contact tussen de ondernemer en investeerder, waardoor alle betrokken partijen er goed voordeel mee doen.

Het grote voordeel van groeikapitaal is dat het geld daadwerkelijk in dezelfde onderneming wordt gestoken, waardoor de groei wordt omgezet in toename van bedrijfswaarde, en het aandeel meer waard wordt.

Groeikapitaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te vernieuwen of buitenlandse markten te betreden.

Innovatie en groei

MKB-ondernemingen gebruiken groeikapitaal om versneld te groeien. Zij investeren dit geld in innovatie, het aannemen van goed opgeleid personeel of het openen van nieuwe distributiekanalen. Er zijn tal van redenen om groeikapitaal in te zetten.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verstrekt echter enkel groeikapitaal aan ondernemingen die minstens vijf jaar actief zijn en een solvabiliteitsratio van 35% waarborgen.

Startups en ondernemingen in de sectoren landbouw en visserij, horeca en bouw zijn uitgesloten van onze obligatiefondsen. Om de solvabiliteitsratio te verzekeren, zijn tevens ondernemingen met negatieve cashflow of een te lage omzet of winst uitgezonderd.

Meer informatie voor MKB’ers

De huidige deelnemingen van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij hebben hun voordeel gedaan met het aan hen verstrekte groeikapitaal.

Onze deelneming ‘Pielkenrood’ bijvoorbeeld, heeft met het verkregen kapitaal kunnen investeren in nieuwe productiemethoden en heeft daarmee additionele waarde gecreëerd; zowel voor de onderneming zelf, als waarde voor de obligatiehouders.

Voor meer informatie over groeikapitaal van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 085 273 6177.

Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@mkbpartmij.nl, of om gebruik te maken van het contactformulier. Hiervoor verwijzen we u naar onze contactpagina.

Investeringsbeleid

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij zoekt MKB-ondernemingen met de wil om te innoveren en groeien door goed opgeleid personeel aan te nemen en nieuwe technologieën toe te passen.

Als obligatiehouder bij MKB Participatiemaatschappij behaalt u een aantrekkelijk rendement door middel van investeringen in een gespreide portefeuille, waardoor uw vermogen defensief is gespreid.

Waar er naar investeerders gezocht wordt in het MKB, daar is de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar onze contactpagina.

Bent u geïnteresseerd in groeikapitaal?